Blahodárné účinky mladé pšenice

Mladá pšenice neboli superpotravina je plná vitamínů C, B2, B3, B5, B12, E, K, stopových prvků – hořčík, vápník, draslík, enzymů, aminokyselin.

Pšeničné výhonky obsahují více betakarotenu než rajčata nebo mrkev.

Chlorofyl se podílí na zvýšení hladiny hemoglobinu, který přispívá k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a odolnost organismu.

Již před více jak 5000 lety o jejich účincích věděli staří Egypťané, kterou si oblíbili pro své účinky a schopnosti.

Pšenice patří mezi nejstarší obiloviny vůbec.

Na své popularitě začala masivně nabývat v 60 letech minulého století.
Její účinky jsou srovnatelné se zeleným ječmenem.

Působí antioxidačně a upravuje životně důležité procesy v lidském těle.
Pravidelné užívání pomůže odstranit únavu.

Mladá pšenice obsahuje kyselinu listovou – přispívá k normální sysntéze aminokyselin, normální krvetvorbě.

  • podporuje trávení

  • zpomaluje buněčné stárnutí

  • obsahuje více vitamínu C než pomeranče

  • osvěžuje a zároveň odstraňuje pocit únavy

  • účinně neutralizuje metabolické překyselení organismu

  • je jedním z nejlepších zdrojů betakarotenu

  • odvádí z těla těžké kovy

  • zelená pšenice je bezlepková

  • pomáhá při regeneraci plic poškozených dýcháním kyselých plynů

  • příznivě působí na játra a ledviny

  • kloktání šťávy pomáhá i při bolesti v krku

  • napomáhá detoxikaci

  • podporuje metabolismus

  • odbourává tělesné pachy

  • působí proti pálení žáhy

  • působí proti stresu

    Nastartujme se každý den zdravým zeleným koktejlem :-(

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *