Velmi silný antioxidant nejen pro zdraví ale i pro krásu celého těla.
Kukuřice starých Inků je opravdu fialová díky látkám antokyaniny, což jsou antioxidanty.
Antokyany, obsažené v této odrůdě kukuřice jsou dle výzkumů prováděných v USA, jedny z nejlepších na světě a jsou vynikající prevencí především proti rakovině žaludku a tlustého střeva.
Fialová kukuřice – Maiz Morado (španělsky), pod latinským názvem Zea mays, je kukuřicí pěstovanou zejména v Jižní Americe. Zde je její užívání a konzumace na denním pořádku a to po dlouhá staletí.
Antioxidanty jsou neustále zkoumány pro jejich potenciální zdravotní výhody, a mnohé studie ukázaly pozitivní vztah mezi antioxidanty a snižením rizika některých onemocnění, jako jsou kardiovaskulární choroby, rakovina, diabetes, revmatoidní artritida, Alzheimerova choroba, Parkinsonova choroba, a neurodegenerativní onemocnění.
Obsahuje komplex vitamínů (A, B1, B2, B3, C) a minerálů (železo, vápník, fosfor):
– vysoký obsah nervového vitaminu tiaminu (B1). T
– hořčík
– selen
– zinek
Fialová kukuřice je nejčastěji využívána jako prostředek k udržování zdraví močového ústrojí a zažívacích funkcí. Močové ústrojí je názvem pro celou skupinu dutých orgánů, od ledvin až po močovou trubici. Fialová kukuřice taktéž přispívá k udržení zdraví srdce.
Kdy fialová kukuřice pomáhá?
-
v boji s diabetem
-
podporuje snižování krevního tlaku i hladiny cholesterolu
-
napomáhá tvorbě kolagenu a chrání organizmus před bakteriálními a virovými infekcemi a před plísněmi
-
upravuje hladinu cukru v krvi
-
chrání cévy před poškozením
-
dodává výživu mozkovým buňkám
-
při zvýšené lomivosti krevních kapilár
-
podporuje růst a krásu vlasů i nehtů
-
zpomaluje procesy stárnutí
-
redukuje vznik vrásek, pleti dodá zářivý vzhled
-
podporuje zrak
-
proti předčasnému stárnutí
-
podporuje trávení a snižuje vstřebávání sacharidů, bílkovin a lipidů

….. vše pro Vaše zdraví
Napsat komentář