Doplňky stravy – zdraví z přírody

Jak si uchovat zdraví je teoreticky lidem naší doby poměrně dobře známo. Je to střídmost v jídle a pití, přiměřená pohybová aktivita, omezení spotřeby alkoholu a cigaret, život bez stresů a spěchu, dobré mezilidské vztahy. Tedy dobrá životospráva, která se v praxi dodržuje podstatně hůře i přes četná novoroční předsevzetí.

Dnes už není pochyb o nezastupitelném místě doplňků stravy doplňků v lidské výživě.
Jejich užívání posiluje imunitní systém, doplňuje minerály, vitamíny a další potřebné látky.

Dřívější strava obsahovala méně živočišných bílkovin, více zeleniny a ovoce, vlákniny, minerálních látek a vitaminů.
Životní prostředí neobsahovalo tolik cizorodých látek jako jsou těžké kovy, látky PCB, zbytky chemických hnojiv apod.

Jak se mění obsah vitamínů a minerálů v potravinách
Všiměte si, že je zde porovnání z let 1985- 2002.To je  9 let nazpět. Jak to může vypadat dnes?
potravina zkoumaná Stav složky v mg/100g Rozdíl
složka potraviny v roce mezi roky
1985 1996 2002 85-92 85-02
Brokolice vápník 103 33 28 -68% -73%
kyselina listová 47 23 18 -52% -62%
hořčík 24 18 11 -25% -62%
Fazole vápník 56 34 22 -38% -51%
kyselina listová 39 34 30 -12% -23%
hořčík 26 22 18 -15% -31%
vitamín B6 140 55 32 -61% -77%
Rajčata vápník 14 4 3 -70% -78%
hořčík 27 18 14 -33% -48%
Mrkev vápník 37 31 28 -17% -24%
hořčík 21 9 6 -57% -75%
Špenát vápník 62 19 15 -68% -76%
vitamín C 51 21 18 -58% -65%
Jablka vitamín C 5 2 2 -80% -60%
Banány vápník 8 7 7 -12% -12%
kyselina listová 23 3 5 -84% -79%
hořčík 31 27 24 -13% -23%
vitamín B6 330 22 18 -92% -95%
Jahody vápník 21 18 12 -14% -43%
vitamín C 60 13 8 -67% -87%

Moderní technologie zpracování a konzervace potravin s sebou nese i další negativní důsledky, jako je konzumace barviv, dochucovačů a konzervačních činidel.

Dlouhodobým znečišťováním životního prostředí dochází v půdě ke zvýšenému výskytu cizorodých látek a úbytku stopových prvků, důležitých pro člověka.
Všechny tyto skutečnosti se podílejí na vzniku tzv. civilizačních nemocí, které postihují stále mladší věkové skupiny obyvatelstva.

Dlouhodobé pozitivní zkušenosti s užíváním doplňků stravy jsou tak dobrou zprávou pro všechny, kteří mají zdravotní obtíže a opravdu chtějí zlepšit své zdraví.

 

 

Vše pro vaše zdraví …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *