Jarní očista těla

 Vojtěška, chlorela, ječmen, mátový olej a chlorofylin

Chlorofyl je zelené barvivo obsažené v rostlinách a nazývá se krví zelených rostlin. Účastní se fotosyntézy, což je přeměna slunečního světla v energii. Je velmi významný pro okysličení těla.

Tolice vojtěška

Velkým zdrojem chlorofylu je vojtěška tolice, z jejích listů se získává šťáva – v tekuté formě je nejlépe vstřebatelná a účinek je velmi rychlý.

Je překvapivé, že tolik druhů vitamínů je obsaženo pouze v jedné rostlině. Obsahuje vitamíny rozpustné v tucích D, E, K, A a všechny vitamíny typu B. Mezi minerály, které vojtěška obsahuje, patří vápník, kyselina listová, železo, hořčík, draslík a mnoho dalších. Aby toho nebylo málo, tolice vojtěška také obsahuje vysoké množství bílkovin.

Účinky:

  • má diuretické účinky (působí jako projímadlo, proti zácpě)
  • snižuje špatný cholesterol
  • působí proti bolestivým kloubům
  • zvyšuje funkci imunitního systému
  • při pravidelné konzumaci působí jako alternativa léků proti migrénám

Chlorela

Je to sladkovodní řasa se silnými antioxidačními účinky, plná sluneční energie, bílkovin, vitamínů a minerálů, nazývaná jako přírodní antibiotikum.

Účinky:

  • detoxikace organismu – má schopnost na sebe vázat toxiny a vylučovat je z těla ven, tím výrazně pročistí organismus
  • vysoký obsah vlákniny – podporuje trávení a přispívá k normální funkci střevního traktu
  • vitamíny a minerály v přirozené podobě – velké množství vitamínů, minerálů a chlorofyl tělo přijímá v přirozené a ne syntetické formě
  • podpora imunity (virové infekce, srdeční choroby a rakovina)
  • energie a vitalita (hlavně na jaře, kdy tělu po zimě chybí sluníčko)
  • antioxidant – chrání tělo před volnými radikály
  • aminokyseliny – obsahuje 17 aminokyselin, včetně těch, které si tělo neumí vyrobit a musí je přijímat v potravě
  • trávení – podporuje trávení a přispívá k normální funkci střevního traktu
  • vysoký obsah bílkovin podporuje růst svalové hmoty
  • zdroj chlorofylu eliminuje stres
  • podporuje zdravý spánek

Ječmen

Zelený ječmen je nejznámější zelená potravina, která je zdrojem antioxidantů a dodá tělu energii.

Účinky:

  • obsahuje mnoho vitamínů a minerálů (draslík, vápník, měď, železo, fosfor, draslík) v přirozené formě
  • nejdůležitější je cholin – mozkový vitamín – podporuje správné fungování nervového systému a jeho nedostatek způsobuje Alzheimerovu chorobu
  • podílí se na metabolismu tuků a detoxikaci jater
  • velmi důležitý je při odkyselení organismu – vyrovnává acidobazickou rovnováhu kyselin a zásad
  • přispívá k normální funkci jater a žlučníku
  • obsahuje 17 z 20 základních aminokyselin
  • antioxidant – chrání tělo před volnými radikálů

Mátový olej

  • působí antisepticky (ničí mikroby)
  • výborný při zažívacích potížích
  • harmonizuje trávení
  • proti nadýmání
  • pomáhá při nachlazení

Chlorofylin

  • díky mědi (tak jako železo) dopravuje kyslík do tkání celého těla
  • brzdí procesy buněčné oxidace a odstraňuje volné radikály
  • odstraňuje karcinogeny z těla
  • zpomaluje stárnutí organismu
  • je nazýván „zelenou krví

 

 

 

… vše pro Vaše zdraví

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *